4.4.14

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ"


2006
Από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το θέμα του «Συμφώνου Συμβίωσης», αρκετά στελέχη του ΠαΣοΚ εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, και μάλιστα σε μια εποχή με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι αυτό είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό. Επιπλέον, δεν αποκλείεται διάφορα θέματα να προχωρούν παράλληλα, ανάλογα με το ειδικό βάρος που έχει το καθένα» επισημαίνει η κυρία Μαριλένα Κοππά, υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠαΣοΚ.

2014
Μιλώντας για ρήξεις, υπάρχουν και οι ρήξεις για τα δικαιώματα. Το 1982 το ΠαΣοΚ τόλμησε και θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο ευθυγραμμίζοντας το ελληνικό με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο ομοφύλων για να επιτύχει μια αντίστοιχη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ;
Αλέξης Τσίπρας: «Θα επιφέρουμε μια σειρά από θεσμικές τομές για την προάσπιση και τον εκσυγχρονισμό των ατομικών δικαιωμάτων. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από τους πολιτικούς συσχετισμούς. Εάν διαθέτουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και για αλλαγές στο πεδίο των θεσμών, τότε, αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή, ασφαλώς θα τις προωθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: