8.4.14

ΑΙΓΥΠΤΟΣ. ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Αίγυπτος: Φυλακίστηκαν επειδή είναι ομοφυλόφιλοι
zougla.gr, 7/4/2014
Στη φυλακή οδηγήθηκαν τη Δευτέρα τέσσερις άνδρες από δικαστήριο στην Αίγυπτο επειδή συμμετείχαν σε γκέι πάρτι. Κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε «πάρτι (στο οποίο σημειωνόταν) αποκλίνουσα συμπεριφορά», αλλά και για ένδυση με γυναικεία ρούχα. Σύμφωνα με το pink news, οι τρεις καταδικάστηκαν σύμφωνα με τον Νόμο περί «ακολασίας», σε κάθειρξη οκτώ ετών και ο τρίτος σε φυλάκιση τριών ετών
Μάλιστα, το δικαστήριο διέταξε την υποβολή των κατηγορουμένων σε ιατρικές εξετάσεις, ώστε να αποφανθεί εάν αυτοί είναι «καθ’ έξιν ομοφυλόφιλοι».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτός ο παράλογος νόμος εναντίον των ομοφυλοφίλων. Η αστυνομία έχει σαφείς εντολές να κάνει επιδρομές σε μέρη όπου έχει πληροφορίες πως συχνάζουν γκέι και να τους συλλαμβάνουν. 
Παρόμοια υπόθεση τον Νοέμβριο του 2012, είχε προκαλέσει την αντίδραση σε διεθνές επίπεδο ομοφυλοφιλικών και άλλων οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το site αναφέρει ότι ακτιβιστές και LGBT πολίτες εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση της οποίας ηγείται η συντηρητική Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Κόμμα της Δικαιοσύνης, θα φέρει σύντομα νέους νόμους που θα υποβαθμίζει περαιτέρω τη ζωή των γκέι, λεσβιών και τρανς πολιτών της Αιγύπτου. Μάλιστα, αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο του 2013 και την Αραβική Άνοιξη, η ζωή τους έχει χειροτερέψει.

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

σ' αυτές τις χώρες, κι ενώ πολλοί νέοι άνδρες ευχαρίστως "κάνουν παρέα" με τουρίστες, η προς τα έξω εικόνα παραμένει αυστηρά μεσαιωνική. Όσο η θρησκεία παραμένει καθοριστικός παράγων των διαπροσωπικών σχέσεων, δεν υπάρχει ελπίδα.
Ξενικός