11.4.14

ΜΕ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗ EUROVISION H ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Με γάμους ομοφυλόφιλων θα γιορτάσει τη Eurovision η Κοπεγχάγη 
Με τελετές πολλών γάμων ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Κοπεγχάγη τον διαγωνισμό της Eurovision που φιλοξενείται φέτος στη Δανία. 
antenna.gr, 10/4/2014

«Έχουμε ήδη προγραμματίσει 20-30 γάμους, τόσο Δανών όσο και ξένων. Την πρώτη από τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσουμε με τρία ζευγάρια Ρώσων ομοφυλόφιλων», επισήμανε σχετικά ο Φλέμινγκ Ότο που είναι αρμόδιος για τις τελετές των γάμων στον δήμο της Κοπεγχάγης.
Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Δανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νομιμοποίηση της πολιτικής ένωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη χώρα, την πρώτη στον κόσμο που επέτρεψε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
«Δεν είναι μυστικό ότι η Eurovision θα προσελκύσει πολλούς από την ομοφυλόφιλη κοινότητα στην Κοπεγχάγη. Πέρσι η Δανία υιοθέτησε ένα νέο νόμο που καθιστά πιο εύκολο να παντρεύουμε ξένους», τόνισε ο Δανός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «θα θέλαμε να δείξουμε πόσο ανοιχτοί είμαστε στη Δανία. Ανυπομονούμε να παντρέψουμε όλα αυτά τα ευτυχισμένα ζευγάρια και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλή δουλειά».
Οι γάμοι είναι προγραμματισμένο να τελεστούν στις 7, 8 και 10 Μαΐου σε τρεις διαφορετικές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες της Κοπεγχάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: