21.8.14

SAVE THE DATE. ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΓΚΕΪ ΣΕΞ

Ο Μίσα Μπαντασιάν είναι ένας 26χρονος ομοφυλόφιλος άνδρας, ο οποίος ορισμένες φορές νιώθει μοναξιά και συναισθηματικό κενό από τις σεξουαλικές επαφές του μέσω εφαρμογών, όπως το Grindr και sites όπως το GayRomeo.
Ο Μπαντασιάν, γεννημένος στη Ρωσία, με βάση πλέον το Βερολίνο, είναι ταυτόχρονα και καλλιτέχνης, που αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές κάθε μέρα με άλλον άνδρα επί έναν χρόνο. Το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ θα έχει τίτλο «Σώστε το Ραντεβού» («Save the Date») και θα διερευνά το συναισθηματικό κενό που δημιουργείται από την κουλτούρα του περιστασιακού σεξ, ειδικά στους ομοφυλόφιλους άνδρες.
Έμπνευση για το πρότζεκτ στάθηκε ο γάλλος φιλόσοφος Μαρκ Οζέ, και ειδικά η θεωρία του για τον «μη - χώρο».
«Μη - χώροι είναι τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, και άλλοι μεγάλοι ανώνυμοι χώροι όπου οι άνθρωποι χάνουν την ταυτότητά τους και αισθάνονται πως δεν ανήκουν εκεί. Σε αυτά τα μέρη δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε κανέναν ή να νιώσεις πως ανήκεις εκεί. Αυτό προκαλεί μοναξιά» λέει ο Μπαντασιάν.
Το πρότζεκτ θα στηθεί ως εξής: ο Μπαντασιάν θα χρησιμοποιεί εφαρμογές και sites για ραντεβού, για να γνωρίσει ευρεία γκάμα άγνωστων ανδρών σε μέρη που χαρακτηρίζει ως μη-χώρους.
Στην συνέχεια σκοπεύει να ερευνήσει τη σχέση μεταξύ ανώνυμου σεξ και ανώνυμων χώρων. Και τελικά στόχος είναι η διερεύνηση του φαινομένου του να είσαι μαζί με τόσους πολλούς ανθρώπους και την ίδια στιγμή να νιώθεις μόνος.
Αν και παραδέχεται πως είναι πιθανό να μην μπορέσει να εξασφαλίσει έναν παρτενέρ για κάθε ημέρα, είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί. 

Επίσης, σκοπεύει να παίρνει ένα μικρό αντικείμενο από κάθε παρτενέρ, με σκοπό να έχει συγκεντρώσει 365 αντικείμενα στη διάρκεια του πρότζεκτ.
Όσο για το εάν το σεξ θα είναι ασφαλές, ο Μπαντασιάν εξασφάλισε χορηγό εταιρεία προφυλακτικών. (tanea.gr, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: