4.10.14

ΙΣΡΑΗΛ. ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από την κίνηση ομάδας Ισραηλινών ομοφυλόφιλων να κάνουν φωτογράφιση, για  την προώθηση πάρτι, η οποία είναι εμπνευσμένη από τους τζιχαντιστές.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο απεικονιζόμενοι σε αφίσα είναι στημένοι όπως ακριβώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στις αποκεφαλίσεις τους.
Στη μία φωτογραφία ο ένας από τους δύο βρίσκεται σε έρημο, γονατισμένος και φορώντας την πορτοκαλί στολή, ενώ ο άλλος όρθιος πίσω του, ντυμένος στα μαύρα, κρατά το μαχαίρι, όπως ακριβώς έκανε ο δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ και των υπόλοιπων ομήρων των οποίων ο πραγματικός αποκεφαλισμός δημοσιεύτηκε σε βίντεο.
Στην αφίσα η μαύρη σημαία των τζιχαντιστών βρίσκεται στο πλάι της εικόνας, ενώ δίπλα είναι γραμμένη η πρόσκληση στο στιλ της γραφής που συναντάται στα βίντεο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Μία δεύτερη εικόνα, η οποία χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, είναι αυτή στην οποία ο ένας από τους διοργανωτές του γκρουπ «Ντέρεκ», είναι ημίγυμνος και τυλιγμένος με τη σημαία των εξτρεμιστών.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην προσωπική σελίδα στο Facebook με σκοπό την ενημέρωση του κοινό για γκέι πάρτι στο Τελ Αβίβ, με τίτλο «Drekistan at the Haoman».
Η περιγραφή της φωτογραφίας, λέει:
«Ενώ το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει έδαφος στην Μέση Ανατολή, εμείς αποφασίσαμε να ενδώσουμε στους νόμους της Σαρίας και να διασκεδάσουμε τους πεισματάρηδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».
Ωστόσο, η λέξη που χρησιμοποιείται ως «πεισματάρηδες» (stubborn) παραπέμπει στη λέξη «αποκεφαλισμός». (As the new Islamic State gains traction in the Middle East, we at Dreck have decided to give in to Sharia law and cheer the stubborn Da'esh [Isis])
Η φωτογραφία στην οποία αναπαρίσταται ο αποκεφαλισμός «κατέβηκε» αμέσως μετά από δεκάδες επικριτικά σχόλια, τα οποία την χαρακτήρισαν «αηδιαστική» και «φτωχή σάτιρα», εκείνη όμως με τη μαύρη σημαία παρέμεινε.
Σύμφωνα με τον διοργανωτή του γκρουπ, οι φωτογραφίες ήταν «αντίδραση στην επικαιρότητα».
«Απορρίπτουμε τη βία σε όποια μορφή της και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και τα βίντεο που τρομάζουν τον κόσμο.
Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο φόβο και να γίνουμε υστερικοί. Αυτό είναι σάτιρα και αποτελεί τον τρόπο μας να δείξουμε την περιφρόνησή μας σε αυτούς και στα βίντεο». (antenna.gr)

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

ενδιαφέρον το σκεπτικό: τη δίψα για αθώο αίμα να την κάνεις δρώμενο με αισθητικό αποτέλεσμα.
Ξενικός