4.11.14

ΤΟΜ ΦΟΡΝΤ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ AIDS ΩΣ ΤΟ 1990



Με μια συγκινητική ομιλία για τον αγώνα κατά του AIDS και με ένα μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, να μην ξεχάσουν να μάχονται κατά του θανατηφόρου ιού, ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ έκλεψε την παράσταση στο γκαλά που διοργάνωσε στο Λος Αντζελες το ίδρυμα «amfAR, The foundation for AIDS Research».
Σκοπός του ιδρύματος είναι η υποστήριξη της έρευνας για το AIDS, η πρόληψη του ιού HIV καθώς και η ενημέρωση του κοινού για την θεραπεία.
Εμφανώς συγκινημένος ο 53χρονος σήμερα Φορντ απέτισε φόρο τιμής στους φίλους του που έχασαν τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό στη δεκαετία του '80. Ο ίδιος κάλεσε τους νέους ανθρώπους να μην εφησυχάσουν απέναντι στον κίνδυνο της ασθένειας.
«Μετακόμισα στην Νέα Υόρκη το 1979 σε ηλικία 18 χρόνων. Από τους κοντινούς μου φίλους από το πανεπιστήμιο τουλάχιστον οι μισοί πέθαναν από AIDS μέχρι και το 1990», είπε στο ακροατήριό του, στο οποίο συγκαταλέγονταν η τραγουδίστρια Ριάνα, η νεαρή Μάιλι Σάιρους, o Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Σάρον Στόουν και η Γκουίνεθ Πάλτροου.
«Φαίνονταν καλά αλλά υπήρχε κάτι. Υπήρχε κάτι στα μάτια τους. Υπήρχε κάτι στο πρόσωπο τους που μαρτυρούσε ότι την επόμενη φορά που θα τους συναντήσεις εκείνοι δε θα είναι το ίδιο καλά», συμπλήρωσε ο Φορντ.
Ο σχεδιαστής δεν δίστασε να μιλήσει και για τον σύζυγό του, τον Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ. Στην αρχή της σχέσης τους, 28 χρόνια πριν, είχαν υποβληθεί και οι δυο σε εξετάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθούν πως δεν ήταν φορείς του AIDS. Μάλιστα από τις εξετάσεις προέκυψε πως ο Μπάκλεϊ είχε καρκίνο στο τέτατρτο στάδιο, αλλά η χαρά τους που δεν ήταν φορέας υπερκάλυψε τον καρκίνο και μάλιστα γιόρτασαν για τα αρνητικά αποτελέσματα που έλαβαν.
Ωστόσο ο Φορντ δεν ήταν ο μοναδικός που τάραξε τα νερά με αυτή του την ομιλία. Ο Ντέιβιντ Μίξνερ, βετεράνος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέι και πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, σε δήλωση του στην αμερικάνικη ιστοσελίδα The daily beast, αποκάλυψε πως βοήθησε οκτώ ανθρώπους που υπέφεραν από AIDS, να αυτοκτονήσουν σε συνθήκες που έμοιαζαν με ένα υπόγειο δίκτυο ευθανασίας τη δεκαετία του ΄80. «Δεν ανησυχώ. Αυτό που έκανα ήταν το σωστό. Ηθελα εν τέλει ο κόσμος να γνωρίζει πως όταν ήμουν 30 χρόνων έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση, ενώ κανείς δε θα έπρεπε να πάρει μια τέτοια απόφαση στα 30 του» δηλώνει ο Μίξνερ. Όμως η σοκαριστική αυτή δήλωση είχε και συνέχεια . Ο 68χρονος Μίξνερ αποκάλυψε πως ένας από τους θανάτους που είχε βοηθήσει ήταν αυτός του συντρόφου του Πίτερ Σκοτ, που όπως δηλώνει ο ίδιος ήταν ο μοναδικός άντρας που αγάπησε ποτέ. (tanea.gr, 3-11-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: