17.11.15

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΪ;

Τι κάνεις όταν ο/η κολλητός/ή σου, αποκαλύπτει ότι είναι γκέι;
ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!
Ηλέκτρα Αλευρίτη (y-olo.gr/)
Καταρχάς είναι δύσκολο να μην το είχες καταλάβει από πριν. Φίλος σου ή φίλη σου είναι τόσα χρόνια, μοιράζεστε τα πάντα, ξέρεις πολύ καλά τον χαρακτήρα του και τις απόψεις του, οπότε -λογικά πάντα μιλώντας- είναι σχεδόν αδύνατον να μην είχες κάτι υποψιαστεί.
Φτάνει η ώρα λοιπόν που στο αποκαλύπτει και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις και πώς να αντιδράσεις. Ακολούθησε τα παρακάτω do και donts και δεν θα σε ανησυχεί τίποτα άλλο:
1.    Πάρτο ψύχραιμα
Εάν σου έρθει ουρανοκατέβατο, είναι λογικό να σου φύγει λίγο το σαγόνι. Προσπάθησε να το πάρεις ψύχραιμα και μην αρχίσεις τις τρελές αντιδράσεις. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου –και φυσικά και στον άλλον. Ούτε για αυτόν είναι εύκολο να είναι απέναντί σου και να το μοιράζεται μαζί σου.
2.    Μην ξεκινήσεις αδιάκριτες ερωτήσεις
Το πιο πιθανό είναι –και για λόγους αμηχανίας και για λόγους περιέργειας- να ξεκινήσεις διάφορες ερωτήσεις που εκτός από αστείες, μπορεί να φέρουν και τον άλλον σε δύσκολη θέση. «Πότε το κατάλαβες;», «Έχεις κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ ήδη δηλαδή;», «Πώς ήταν;» και τέτοιου είδους ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να τις κάνεις. Ένα «σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μου και ό,τι θέλεις είμαι εδώ για να μου το εκμυστηρευτείς», είναι αρκετό νομίζω.
3.    Μην σε πιάσουν τα γέλια
Μπορεί από την αμηχανία –ή εάν το κάνεις εικόνα- να σε πιάσει νευρικό γέλιο! Είναι απαράδεκτο, αλλά δυστυχώς συμβαίνει, γιατί αντιδρά αμυντικά ο οργανισμός σου! Προσπάθησε να μην σε πιάσουν ούτε γέλια ούτε κλάματα, κι αν συμβεί, απλά ζήτα ένα συγγνώμη.
4.    Αποδέξου τον φίλο σου όπως είναι
Την Μαρία την αγαπάς όχι επειδή της αρέσουν τα αγόρια ή τα κορίτσια, αλλά επειδή είναι καλή κοπέλα, κάνετε ωραία παρέα, σε έχει στηρίξει στις δύσκολες στιγμές και ό,τι και να κάνει στο κρεβάτι της, δεν σε αφορά.  Τον Γιώργο τον λατρεύεις επειδή είναι ο καλύτερος φίλος του κόσμου –δεν πρέπει να σε νοιάζει εάν είναι γκέι. Απλά αποδέξου τον –όπως έχουν αποδεχτεί και αυτοί εσένα.
5.    Μην ξεκινήσεις να το μοιράζεσαι με τις άλλες δέκα φίλες σου
Είναι κάτι τόσο προσωπικό του, που το είπε σε εσένα και μόνο σε εσένα. Δεν είναι θέμα ντροπής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλει να το μάθει και η συμφοιτήτριά σου από τη σχολή ή η θειά σου από το χωριό. Κράτα το για εσένα λοιπόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: